830 punonjës që rezultojnë të punësuar në sektorin privat, paguhen me pagë mininale, por paralelelisht ata posedojnë edhe një automjet luksi.

 

Këta punonjës I korrespondojnë 570 biznese të verifikuara nga njësia anti-informalitet, admimistratorët e të cilëve kanë gjithashtu një automjet luksoz.

 

Këto janë disa indicie që insitucionet të nisin verifikim të hollësishëm edhe me pasuritë e individëve dhe tatimpagues për evazionin që kryhet në tregun e pagave.

 

Njësia I ka konsideruar këta tatimpagues me rrisk. Që do të thotë ata do ti nënshtroihen verifikimeve të mëtejshme. Këtu ne duhet të  jemi shumë të kujdesshëm pasi do të analizojmë mirë kriteret e rriskut, do marim informacion edhe nga zyra kadastrale si për individët, jetesa e të cilëve nuk përputhet me pagën e deklaruar ashtu edhe për bizneset-deklaroi  zv/ministrja e Financave Vasilika Vjero deklaroi në E-ZONE .

 

Tatimet kontaktuan 10 mijë biznese me synim korrigjimin e pagave, për punonjësit, por 65 % e tyre nuk reaguan pozitivisht kësaj thirrje.

 

Ndaj brenda këtij muaji nisin kontrollet në zyrat e tatimpaguesve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.