Duart e ftohta dhe pse nuk është ftohtë ka një domethënie të veçantë. Shpesh, duart e ftohta janë pjesë e përgjigjes natyrale të trupit tënd për të rregulluar temperaturën e trupit dhe nuk duhet të ketë hapësirë për shqetësim.

 

Gjithmonë duhet të jeni të vëmendshëm dhe të kontrolloni duart e ftohta, sidomos nëse shoqërohet me ndryshime në ngjyrë lëkure. Për shembull, të kesh duart e ftohta mund të thotë që ke një problem me nervat ose qarkullimin e gjakut apo një problem me dëmtimin e indeve në duar ose gishta.

 

Problemi i vazhdueshëm me duar të ftohta mund të jetë si pasojë e një sërë shkaqesh. Duke pasur duar të ftohta mund të sinjalizoni një problem me qarkullimin tuaj të gjakut ose enët e gjakut në duart tuaja.

 

Shkaqet e tjera duarve të ftohta përfshijnë aneminë, sëmundjen e Buerger, diabetin, sëmundjen e Raynaudit dhe sklerodermën.

 

Bëni një takim për të parë mjekun tuaj nëse shqetësoheni vazhdimisht nga ftohja e duarve. Mjeku juaj mund të kontrollojë nëse duart tuaja të ftohta janë shkaktuar nga një problem me qarkullimin tuaj të gjakut ose nervave.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *