Sekreti i plakjes së shëndetshme dhe jetëgjatësisë më të gjatë është angazhimi në rritje në më shumë aktivitete aventureske në natyrë dhe në natyrë, sipas provave kërkimore në dispozicion.

Aventura është sigurisht kuptimplotë, për disa do të thotë rafting, për të tjerët, vëzhgim zogjsh ose klasa qeramike. Çfarëdo që të thotë për ju, ai ka tre përbërës që japin jetëgjatësi : një ndjenjë pritjeje , vigjilencë nga ekspozimi në natyrë dhe adrenalinë të rritur.

Studimet mbi natyrën shëruese të natyrës tregojnë se:

  • Lëshimi i kimikateve nga pemët mbështet sistemin imunitar
  • Cicërima e zogjve qetëson valët e trurit
  • Modelet komplekse ( fraktale) që kanë retë, valët dhe vijat bregdetare nxisin relaksim të trurit
  • Njerëzit i kryejnë detyrat më mirë pas një shëtitjeje 15-45 minutash jashtë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *