Investimet që ka nisur prej kohësh Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kombëtare në kishën e Shën Ristozit nuk përfshijnë vetëm ndërtesën e këtij objekti kulti, ndërtuar në vitin 1389.

 

Projekti I restaurimit është shtrirë edhe te pikturat murale.

 

DRTK Korçë ka bërë të ditur se është projekti restaurimit wshtw në fazat e fundit.

 

Restaurimi mbetet për t’u bërë publik me rastin e festës së Shën Ristozit që kremtohet 40 ditë pas Pashkës ortodokse dhe simbolizon ngjitjen e Krishtit në qiell.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *