Iranianët po votojnë këtë të premte në zgjedhjet e përsëritura presidenciale, tha ministri i Brendshëm Ahmad Vahidi në televizionin shtetëror iranian .

Zgjedhjet po zhvillohen mes apatisë së elektoratit, por edhe përshkallëzimit të tensioneve rajonale.

Zgjedhjet presidenciale të Iranit do të vendosen mes kandidatëve, reformistit Masoud Pezeshkian dhe ultrakonservatorit Saeed Jalili, të cilët mbizotëruan në raundin e parë, ku pjesëmarrja ishte më e ulëta që nga fillimi i Republikës Islamike në vitin 1979.

Në raundin e parë arriti në 39.92%, teksa zgjedhjet në fund të shekullit të 20-të arritën në 80%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *