Te dhenat zyrtare sipas INSTAT në Itali rreth nurmit të vdekjeve për vitin 2020, është më i vogël krahasuar me vitin e kaluar.

Pavarësisht zhurmës së madhe që u krjua për shkak të pandemisë Covid 19, rreth seriozitetit dhe pasojave vdekjeprurëse që ai shkaktonte, sidomos në Itali, sërish INSTAT tregon se gjatë 2020 kanë humbur jetën vetëm 590, 351 qytetarë, krahasuar me vitin 2019 ku ky numër ka qenë më i lartë, specifikisht 646, 534 qytetarë italianë.

Këto shifra të cilat tregojnë një tjetër realitet të situatës së pandemisë, pavarësisht se qeveria vendosi Italinë në një karantinë thuajse totale, ku qytetarët u ndaluan të takoheshin me njëri tjetrin, inisitucionet arsimore u mbyllën dhe rrënimi ekonomik arriti majat për shkak të mbylljeve të bizneseve, e pavarëisht se shumë individë me sëmundje të tjera u lanë mënjanë pa marrë kurimin e duhur, sërish numri i vdekjeve, pasqyron situatën jo aq alarmante të pandemisë Covid 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *