Deri në fund të muajit dhjetor, të gjitha ndërtesat pa leje në zonat bregdetare do të prishen. Numri dy i IKMT shprehet se gjatë dy muajve puna është përqendruar në Shkëmbin e Kavajës, për të vijuar më pas me Durrësin dhe Shkodrën. Ndërhyrja vjen pas aksionit në bregdetin e jugut.

GURI SEFERI
ZV/KRYEINSKPEKTOR IKMT

Sot që po flasim ka filluar inspektimi në qarkun e Tiranës, që është zona bregdetare nga lumi Shkumbin deri në zonën e Golemit në Shkëmbin e Kavajës. Pra është gjithnjë pjesa bregdetare që po inspektohet/ Gjithashtu ka filluar inspektimi edhe në një pjesë deri në qarkun e Lezhës. Gjatë muajve tetor, nëntor dhe dhjetor trupat e inspektimit do të jenë në të gjithë zonën bregdetare që kanë mbetur, pra Durrësi dhe Shkodra.
Sa i takon aksionit në jug, Seferi shton se deri më tani janë prishur 70 objekte.
Janë në inspektim 317 objekte, të prishur 70, 10 janë me masa sigurie. Pjesa tjetër nga 317 në 227 janë objekte që po plotësojnë dokumentacionet. Janë afate që i lihen afati kohor për të marrë dokumentacionin e duhur për ti dorëzuar pranë IKMT.

IKMT shprehet se pas aksionit që ka nis në të gjithë vendin në fillim të verës, ka sjellë dhe një ndërgjegjësim të qytetarëve, pasi nuk është regjistruar asnjë ndërtim pa leje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *