Hungaria i dhuron Shqiperise 100 mije maska dhe 5 mije kostume ne ndihme te bluzave te bardha qe po perballen me te infektuarit nga koronavirusi.

Ne nje vizite te jashtezakonshme dhe ne masa te rrepta sigurie, ministri ne detyre per Evropen dhe Punet e Jashtme, Gent Cakaj, priti homologun e tij hungarez ne mjediset e aeroportit “Nene Tereza”.

Ndihma e Hungarise me pajisje mbrojtese per infermieret dhe mjeket vjen si nidhme per te forcuar kapacitetet shendetesore ne vendin tone.

Pervec situates dhe masave te marra per tu perballur me virusin vdekjeprures, dy ministrat diskutuan edhe per rrugen e shqiperise ne familjen evropiane, vendim pozitiv per çeljen e negociatave dhe zhvillimin e nje komisioni te perbashket ekonomik mes dy vendeve, sapo situata t’i kthehet normalitetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *