Pas lajmit se Bashkimi Evropian do t’i vijë në ndihmë Shqipërisë për të përballuar situatën e krijuar nga zjarret, ambasada e Holandës tregoi se do të dhurojë dy helikopterë Chinook.

 

Në një postim në rrjetet sociale, selia diplomatike tha se me këta helikopterë mund të arrijnë deri në vende të vështira dhe të lëshojnë 10 mijë litra ujë.

 

“Autoritetet shqiptare i kanë kërkuar BE -së dhe vendeve anëtare që të ndihmojnë në luftën kundër zjarreve, që po përhapen aktualisht në jug të Shqipërisë. Si përgjigje, Holanda ka vendosur të mbështesë Shqipërinë duke dërguar dy helikopterë Chinook. Chinook-ët janë të pajisur me kontenitorë të veçantë që mund të lëshojnë 10 mijë litra ujë për shuarjen e zjarreve dhe janë në gjendje të arrijnë në vende të vështira. Për Holandën është e rëndësishme të punohet krah për krah me autoritetet shqiptare për të mbrojtur njerëzit, si dhe parqet kombëtare unike. Helikopterët Chinooks, së bashku me 47 ushtarakë holandezë, do të mbërrijnë këtë të premte ndërsa do të fillojnë operacionet ditën e shtunë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *