18 magjistrate jane ne proces hetimi disiplinor, dhe mbi 3900 ankesa po shqyrtohen nga Inspektori i Larte i Drejtesise.

Keto jane te dhenat zyrtare qe nga nisja e punes se institucionit, ne i shkurt 2020.

Zyra e shtypit ben te ditur se behet fjale per ankesa të patrajtuara, ankesa të shqyrtuara pjesërisht apo në faza fillestare të verifikimit.

Nga keto dosje ka nisur edhe procesi i hetimit dhe procedimit disiplinor per 18 gjyqtarë e prokurorë, në Elbasan, Vlorë, Dibër, Tropojë etj.

Problematika kryesore qe jane verejtur kane te bejne me lirimet para kohe me kusht, zvarritjen e hetimeve si dhe shkeljet e rënda te etikes.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.