Njeriu qe qelloi per vdekje pese police ne Dallas dhe plagosi shtate te tjere, po planifikonte nje sulm ne shkalle te gjere. Kjo është bere e ditur nga shefi i policisë se qytetit ne nje interviste televizive. 25-vjeçari Micah Johnson kishte deklaruar gjatë shkëmbimit te zjarrit dhe negociatave për dorëzim se ishte irrituar nga vrasjet e njerëzve me ngjyrë prej policisë gjatë kohëve të fundit, si dhe dëshironte që të hakmerrej duke vrarë veçanërisht oficerë të bardhë policie. Duke folur per CNN, David Brown theksoi se Jonhson, nje ish-veteran ushtrie, duket se kishte praktikuar kohet e fundit sesi te aktivizonte eksplozive. Hetimet vazhdojnë edhe per te gjetur kuptimin e germave RB, te cilat Jonshon i shkroi me gjakun e tij ne vendngjarje. Brown deklaroi gjithashtu se gjate dy orëve negociata per t’u dorëzuar, agresori kishte vene ne loje policine dhe as qe e kishte ndërmend te ndalej, duke kërcënuar se kishte vendosur bomba përreth tij dhe synonte te vriste efektive te tjere. Situata ne Dallas mbetet e tensionuar, pasi kane vazhduar protestave e komunitetit me ngjyre pas vrasjeve te fundit te pjesëtareve te tij te qëlluar nga agjentet e policisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *