Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, i është përfaqësueses së lartë të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, e cila në deklaratën e saj më të fundit nuk e ka përjashtuar idenë për korrigjim të kufijve me Serbinë.

 

Haradinaj në përgjigjen e tij ka theksuar se Mogherini e ka ngatërruar dialogun me Serbinë, duke prezantuar dialog edhe për territore.

 

“Mendoj se zonja Mogherini e ka mbytur dhe e ka ç’rregulluar dialogun. Nga një dialog për normalizim e ka kthyer në një dialog për territore. I ka shkaktuar dëm rajonit tonë. Është për keqardhje pas një investimi të madh të BE-së. Qëndrimi i saj është i papranueshëm”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *