Subscribe

Një ditë pasi përfaqësuesja e lartë e BE Federika Mogerini deklaroi se nuk mund të ketë dialog pa hequr taksën 100 përqind, kryeminisri Haradinaj e akuzoi atë për qëndrime të njëanshme.

 

Pas mbledhjes së qeverisë, Haradinaj i kërkoi publikisht mogerinit të rrëfejë takimet e saj secrete në favir të Serbisë.

 

“Mogherini ka mbajtur një gjysmë dialog në mënyrë të fshehtë. Është mirë që ajo me qitë në dritë këtë gjë e mos me mbajt fshehtë… dialogu duhet të vazhdojë.”

 

Njohja e Kosovës nga Serbia  tha Haradinaj  është një lloj kërkimi faljeje për krimet që ajo ka kryer.

 

“Jam i gatshëm që në çdo tavolinë që mblidhemi me fol për këtë çështje. Ju kam treguar dhe në Mynih se dialogu duhet të vazhdojë por pa u kushtëzuar.”

 

Shefi i ekzekutivit shtoi se është në interes të të gjithëve që zgjidhja finale të përmbushë pritshmëritë për të dy palët, Kosovën dhe Serbinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *