Drejtori i Institutit të Sigurimeve Shoqërore, Astrit Hado, deklaroi në studion e “Quo Vadis” të moderatores Pranvera Borakaj në Vizion Plus, se mbetet shqetësues numri i emigrantëve që jetojnë jashtë vendit.

Sipas tij pas marrëveshjes për njohjen e pensioneve me Italinë, shkon në 800 mijë numri i pensionistëve shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

Siaps tij sikur 5 mijë pensionistë të ndërrojnë jetë në një vit, dhe të vijojë subvencionimi i tyre, ky është një problem shumë i madh.

Ne kemi 800 mijë pensionistë në emigracion. Imagjino sikur 5 mijë të vdesin në vit dhe t’i subvencionojmë për një vit, do të ishte dëm shumë i madh”, tha Hado.

/Vizionplus.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *