Subscribe

Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruci ka folur për here te pare lidhur me nismën ligjore te Partisë Demokratike per atë qe quhet “veting ne politike”. Pasi ka siguruar se nisma i është nënshtruar te gjitha procedurave te Kuvendit dhe se se shpejti do te nis diskutimi, Ruçi ka dhëne dhe komentin e tij mbi ketë propozim.

 

 “Sigurisht qe vetingu për politikanët tashme është diskutuar ne te kaluar, qofte me ligjin organik, i cili eshte miratuar me nje konsensus te gjere nga Parlamenti shqiptar, siç është ligji per dekriminalizimin, ashtu sic dhe pjese e vetingut ligjor te politikaneve janë objekt i reformës ne drejtësi. Megjithatë le te presim, nisma është prezente, është ne tavoline te diskutimit. Do te diskutohet dhe do gjykohet dhe do te vendoset ne kohen dhe momentin e duhur.

 

Nisma e Partisë Demokratike dhe Lëvizjes Socialiste per Integrim u mirëprit nga kryeministri Edi Rama, i cili kërkoi qe pjese e skanimit te jene dhe familjaret e politikaneve, gje qe nuk është parashikuar ne draftin e depozituar nga opozita. Por nga ana tjetër, socialistet e kane konsideruar idenë e Bashes vetëm propagande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *