Gjykata Speciale ka vendosur që të zgjasë periudhën e paraburgimit për ish-presidentin e Kosovës Hashim Thaçi dhe ish-kryetarit të Kuvendit Veseli.

 

Ky vendim është marrë më 26 maj 2022, i cili është publikuar në faqen zyrtare të Gjykatës Speciale.

 

Kujtojmë se Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Kransiqi po mbahen në paraburgim nga nëntori i vitit 2020.

 

Aktakuza ndaj tyre lidhur me pretendimin për krime lufte, është konfirmuar më 26 tetor 2020 ndërsa në paraqitjet e tyre të para në Dhomat e Specializuara në Hagë ata janë deklaruar të pafajshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *