Ish-deputeti i Partisë Demokratike, Xhemal Gjunkshi ka reaguar për kapjen e skafistit shqiptar me 334 kg Kanabis Sativa në Itali.

 

Gjunkshi ka akuzuar policinë e Shtetit dhe Ministrinë e Mbrojtjes se nuk ka bërë asnjë përpjekje për të ruajtur sigurinë detare, e cila sundohet nga trafiku lendëve natkotike.

 

Përmes një postimi në Facebook, shkruan se kapja e kesaj sasie lende narkotike nga Policia Italiane ështeë një këmbane alarmi.

 

“Autostrada detare sundohet nga trafiku lendeve natkotike!

Sot konfirmohet nga Autoritetet e Policise Italiane, kapja e nje gomoneje me 334 Kg Kanabis Sativa.

Asnje perpjekje nga Policia e Shtetit, Ministria e Mbrojtjes dhe institucionet e tjera te Sigurise Kombetare per Sigurine Detare.

Kjo pasiguri sigurisht, qe prodhon trafikim, krim, korrupsion, rrit veprimtarine kriminale te grupeve terroriste,forcon aktivitetin e krimit te organizuar.

E gjitha kjo nuk i sherben as sigurise Kombetare te Shqiperise, as Sigurise se NATO-s dhe as Sigurise se Vendeve te Rajonit.

Aleanca e Atlantikut ku ne aderojme kerkon nga Institucionet e Sigurise Kombetare te Shqiperise qe ne te garantojme Siguri, te kontribojme duke rritur kapacitetet operacionale, prodhojme siguri, per qytetaret tane dhe te saj dhe jo pasiguri.

Kapja e kesaj sasie te lendeve narkotike nga Policia Italiane eshte nje kembane alarmi, jo vetem per Policine e Shtetit, Ministrine e Mbrojtjes e cila drejton, administron dhe menaxhon QNOD-ne, por per te gjitha Institucionet e Sigurise Kombetare.

Qendra Ndërinstitucionale Operacionale Detare (QNOD) është një institucion ndërdikasterial që ka për detyrë të sigurojë vëzhgimin e hapësirës detare shqiptare, për të realizuar organizimin, planëzimin, bashkërendimin dhe drejtimin e operacioneve në det, në përputhje me legjislacionin detar kombëtar dhe ndërkombëtar.

Cfare siguron Policia e Shtetit?

Kush i “Fik” Radaret?

Pse flejne gjume?

Cila eshte pergjegjesia e drejtuesve te ketyre Institucioneve?

Cfare masash ka marre kjo Narko- Qeveri ndaj të gjithe atyre qe shkelin ligjin, qe nuk bejne detyren?

Pergjigja:

Deri tani nuk eshte mare asnje mase ndaj Drejtuesve te ketyre i stitucioneve.Koha ka treguar qe te gjithe ato qe kane punuar dhe sherbyer jane shperblyer duke u graduar ne pozicione te larta Shteterore.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *