Subscribe

Nëse ende nuk e keni vizituar pikën turistike të Gjinarit, mos humbni më kohë. Ai është një atraksion turistik I cili vetëm 25 km larg qytetit të Elbasanit. E veçanta e këtij fshati që duhet vizituar është natyra, klima por edhe gatimet e zonës.

 

Për shkak të këtyre veçorive kjo zonë ofron turizëm permanent si në dimër edhe në verë. Me qëllim promovimin e këtij destinacioni u organizua edhe një panair me gatimet tradicionale të zonës.

 

Viti pas viti Gjinari ka tërhequr shumë turistë vendas dhe të huaj, ndaj dhe banorët e zonës janë fokusuar në përmirësimin e shërbimit. Pro kjo nuk mjafton, pasi zona ka nevojë për investime edhe më të mëdha,

 

Gjinari është pjesë e programit të qeverisë I fokusuar tëk turizmit dhe agroturizmi për rehabilitimin me infrastrukturën e nevojshme të 100 fshatrave.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *