Garat me Kajake në lumin Drin në Lezhë kanë zgjuar kureshtjen e qytetarëve të shumtë teë cilët u bëne pjesë e saj.

 

Aktiviteti është konceptuar si pjesë e promovimit dhe ftesës për vizitoret që të zgjedhin Lezhën për pushime. Shumë të rinj janë bërë pjesë e kësaj garë argetuese, por  me qëllim kryesor  promovimin e vlerave turistike qe ky qytet ka.

 

Edhe pse garuesit nuk ishin profesionistë, e morën shumë seriozisht pjesëmarrjen. Te ardhur edhe nga qytete të tjera, ata kërkuan që kjo të kthehet në një traditë, në Lezhë.

 

Bashkia Lezhe ka bere kerkese prane organeve kompetente qe te devijojne nje pjese derdhje uji drejt ketij  lumi nga Vau i Dejes pasi lumi Drinit i cili duke mos qene i rrjedhshem gjate gjithe vitit krijon dhe probleme mjedisore.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *