Formohet qeveria e re në Itali. Mario Draghi ka pranuar postin e kryeministrit, ndërsa do të betohet të shtunën në orën 12:00.

Ai u takua me presidentin Sergio Mattarella, të cilit i paraqiti listën e ministrave të tij.

Draghi i ka besuar Luciana Lamorgese Ministrinë e Brendshme, Roberto Speranza atë të Shëndetësisë, ndërsa Ministrinë e Financave do ta drejtojë Daniele Franco.

Më herët, Mario Draghi ka mbajtur postet e Presidentit të Bankës Qendrore Europian edhe atë të Guvernatorit të Bankës së Italisë. Ai pranoi zyrtarisht kërkesën për të formuar qeverinë e ardhshme të vendit, një muaj pasi ra qeveria e Giuseppe Conte.

Emrat e ministrave:

Luigi Di Maio – Ministër i Jashtëm

Luciana Lamoregese – Ministre e Brendshme (Konfirmohet)

Roberto Speranza – Ministër i Shëndetësisë (konfirmohet)

Federico D’Incà – Ministre për Marrëdhëniet me Parlamentin

Elena Bonetti – Ministe e Shanseve të Barabarta dhe Familjen

Fabiana Dadone – Ministre e Politikave për të Rinjtë

Marta Carabia – Ministre e Drejtësisë

Vittorio Colao – Ministër i Inivacionit teknologjik dhe Digjitalizimit

Mara Carfagna – Ministre për Jugun dhe kohezionin territorial

Mariastella Gelmini – Ministre për Çështjet e Përgjithshme dhe Autonomitë

Lorenzo Guerrini – Ministër i Mbrojtjes

Patrizio Bianchi – Ministër i Arsimit

Daniele Francho – Ministër i Ekonomisë

Dario Franceschini – Ministër i Kulturës

Andrea Orlando – Ministër i Punës

Giancarlo Giorgetti – Ministër për Zhvillimin Ekonomik

Stefano Patuanelli – Ministër i Bujqësisë

Enrico Goivannini – Ministër Transportesh

Roberto Cingolani – Ministër Mjedisi

Massimo Garavaglia – Ministër Turizmi

Renato Brunetta – Ministër i Administratës Publike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *