Subscribe

Festivali i nënte i Filmit Ballkanik dhe kulinarise startoi mbrëmjen e se hënës ne Pogradec. 78 filma me metrazh te shkurtër dhe jo vetëm, nga Greqia, Mali i Zi, Bullgaria, Maqedonia e Veriut  dhe Kosova do te shfaqen per publikun per pese dite me radhe.

 

Per organizatorin Eno Milkanin, ky festival është nje hap me tej për kinematografinë.

 

Per kryetarin e qendrës kombëtare te kinematografisë Eduart Makrfin dhe regjisorin e filmit. “Kthimi” Kastriot Abdyli festivali është një pike takimi i rendesishem për të gjithë krijuesit ballkanik.

 

Por festivali behet me interesant nga kulinaria Ballkanike. Te gjithë vendet pjesëmarrëse përfaqësohen ne ketë festival edhe përmes specialitetit të tyre ne artin e kuzhinës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *