Një rast i veçantë është regjistruar në garën e 5000 metrave në Diamond League në Lozanë, ku atleti 25 vjeçar nga Etiopia bëri gabimin më të madh dhe humbi garën vetmë një xhiro nga fundi.

 

Atleti Hagos Gebrhiwet, njëherësh kampion olimpik në Rio 2016, kryesonte ndjeshëm garën, por duket se harroi se kishte dhe 400 metra për të bërë dhe nisi të festonte përpara kohe.

 

Nga ky gabim I atletit përfitoi bashkombasi I të tij Yomif Kejelcha, I cili morri kryesimin dhe fitoi garën në fund.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *