Te krishterët ortodokse ne disa vende te botes festuan Krishtlindjet, sipas kalendarit Julian. Besimtare nga Europa dhe Lindja e Mesme e celebruan këtë dite sipas traditave te tyre. Ne kryeqytetin rus Moske me shume se 350 mije njerëz morën pjese ne liturgjitë e Krishtlindjes. Presidenti rus Putin mori pjese ne ceremoninë ne kishën e fshatit Turginovo ne mesnate. Ne Serbi, ceremonitë qendrore u zhvilluan ne kishën e Shen Saves ne Beograd, nen drejtimin e patriarkut Irinej
ndërsa ne kryeqytetin e Ukrainës, Kiev besimtaret ndezën qirinj ne katedrale. Festa ne disa vende u shënua me spektakle fishekzjarrësh, ceremonitë tradicionale te djegies se drurëve dhe procesione. Te krishterët etiopiane e priten Krishtlindjen ne Katedralen ne Kajro, ku i pranishëm ishte edhe presidenti Abdel Fatah Al Sisi, ndërsa ne Betlehem ne Bregun Perëndimor njerëzit u grumbulluan pranë vendit ku besohet te kete lindur Krishti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *