Facebook ka censuruar presidentin amerikan pasi në një postim në rrjetin social ka shkruar se virusi COVID-19 është më pak vdekjeprurës se gripi sezonal.

Zëdhënësi i “Facebook” konfirmoi se kompania e largoi postimin pasi është cilësuar keqinformues.

Presidenti Trump, postoi të njëjtin mesazh edhe në “Twitter” por kompania  i ka bashkȅngjitur një mesazh duke thënë se ai shkel rregullin për përhapjen e informacionit mashtrues në lidhje me COVID-19.

Në muajin gusht, “Facebook” dhe “Twitter” hoqën një tjetër postim të presidentit Rrump për pretendime të rreme rreth COVID-19. Postimi përmbante një video të presidentit gjatë një interviste në “FoxNews” në të cilën ai thoshte se fëmijët janë “pothuajse imunë” ndaj virusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *