Koreografi Blenard Azizaj prej vitesh jeton jo vetëm larg vendit të tij, por dhe larg skenës shqiptare.

 

Por këto ditë, artisti rikthehet në Teatrin e Operës dhe Baletit me shfaqjen “Emigrimi i madh”, si një pasqyrim i realitetit të tij të jetuar.

 

BLENARD AZIZAJ

 

KOREOGRAF

 

“Është një biografi e imja pasi shumë kohë më parë unë kam emigruar drejt Greqisë, dhe si shumë shqiptarë të tjerë kam ecur nëpër male e siç e kam thënë dhe herë të tjera këtë temë mundohem ta trajtoj në shumë vende të botës. I inspiruar gjithashtu dhe nga shumë fotografi dhe ngjarje reale është një temë shumë interesante sepse emigrimi ka qenë është dhe vazhdon të jetë.”

 

Azizaj sjell përballë publikut shqiptar artistë të huaj me një qëllim të vetëm, përcjelljen e mesazheve dhe fenomeneve sociale përmes artit, e veçanërisht baletit bashkëkohor.

 

BLENARD AZIZAJ

 

KOREOGRAF

 

“Është hera e parë me një turpë të huaj në tëatrin e opërs dhe baletit, publiku e mirëpriti madje pati shumë ovacione. Do kisha shumë dëshirë mbase deh në shqipëri të sillja një temë me balerinë shqiptarë pasi sic e shoh zhaneri i kercimit konteporan po evolon.”

 

Mundësisë për t’u rikthyer e për të kontribuar në skenën e artit shqiptar, koreografi nuk i thotë jo, por ende artisti nuk ka një vendim përfundimtar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *