Pas bllokimit të rrugës ballkanike me mbylljen e kufijve dhe nënshkrimit të marrëveshjes mes Greqisë dhe Turqisë, emigrantët nga vendet në krizë si Siria dhe Turqia, kanë ndryshuar rrugëkalimin për në Evropë. Zyra për refugjatët në Kombet e Bashkuara ka njoftuar se qindra emigrant të shpëtuar nga rojet bregdetare italiane, janë shpërndarë në disa porte të ndryshme të këtij shteti. Vetëm në Sicili mbërritën këtë të premte 340 persona, gjysma prej të cilëve ishin sirian dhe irakenë. Roma zyrtare i frikësohet në vale të re emigrantësh nga deti për të hyrë në Evropë. Ky shtet deri më tani është shprehur kundër mbylljes së kufijve të vendeve ballkanike dhe të Evropës Qendrore. Aktualisht Evropa ka nënshkruar një marrëveshje me Turqinë, sipas të cilës të gjithë emigrantët që ndodhen në Greqi do të kthehen në Turqi dhe për çdo të kthyer një tjetër përfiton azil në vendet e unionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.