Të paktën 36 minatorë kanë humbur jetën, pas rrëzimit të  një miniere bakri në  Republikën Demokratike të Kongos.

 

Operacionet e kërkimit dhe shpëtimit janë në vendngjarje, tha kryetarja e bashkisë së qytetit, Veronique Upite Nkamina, ku ka konfirmuar vdekjen e 36 personave

 

Sipas një deklarate nga Glencore, minatorët punonin pa leje në kompaninë e bakrit Kamoto (KÇ) në rajonin juglindor të Kongos. Glencore tha se kishte regjistruar një rritje të minierave të paligjshme në operacionet e saj në zonë, me një mesatare prej 2,000 minatorë të paligjshëm .

 

“Kjo ka shkakuar një rrezik të konsiderueshëm për punonjësit, pajisjet operacionale dhe vetë minatorët”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *