A e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë kanë të përbashkër truri i njeriut dhe një lavatriçe? Me shumë mundësi jo, megjithatë ata kanë diçka që i bashkon.

E megjithatë, truri i njeriut, sipas profesorit të neurobiologjisë Rony Paz, nga Instituti i Shkencave Weizmann, është si një makinë larëse.

Arsyeja është shumë e thjeshtë: truri i njeriut është më i avancuari dhe mund dhe kryen funksione komplekse, por është i prirur për të dëmtuar (p.sh. çrregullime) ashtu si një makinë larëse.

/vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *