Dy shtetas rusë, Georg Budanov dhe Vladislav Cherkasov, janë duke u hetuar nga prokuroria e Tiranës si të dyshuar për spiunazh.

 

Një prej tyre ka bërë një ankesë në Ministrinë e Jashtme ruse lidhur me ndalimin dhe trajtimin jo korrekt nga pala shqiptare, duke u shprehur se vizita e tij në Shqipëri ishte për qëllime turistike.

 

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova njoftoi se ambasada ruse i dërgoi një kërkesë për informacion lidhur me çështjen e dy shtetasve rusë, Ministrisë së Jashtme shqiptare. Mirëpo, kjo e fundit nuk i është përgjigjur ende.

 

“Strukturat zyrtare të Shqipërisë nuk janë shprehur për këtë çështje. Asnjë informacion nuk është marrë përmes kanaleve diplomatike”, theksoi Zakharova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.