Presidenti amerikan Donald Trump ka lëshuar nje akuze te forte ne drejtim te paraardhësit te tij Barak Obama, duke thene se beson qe ai dhe njerëzit e tij qëndrojnë pas vales se fundit te protestave ne këshillat bashkiake te qyteteve, si edhe publikimit te dokumenteve te sigurisë kombëtare. I ftuar ne emisionin e mëngjesit ne “Fox News” diten kur pritet te mbaje edhe fjalimin e tij te para ne Kongres, Trump nuk dha prova ne akuzat per paraardhësin e tij.

 

“Mendoj se pas kësaj qëndron presidenti Obama. E di qe njerëzit e tij i kane organizuar. Ne fund te fundit kështu e ka politika dhe mendoj se këto protesta do te vijojnë. Gjithashtu di qe u janë shpërndare mediave disa materiale nga Shtëpia e Bardhe.”

 

Megjithe insistimin e moderatorëve, Trump nuk u ndal gjate ne kete çështje, ndërsa foli edhe per planet e tij per rritjen me 10 perqind te shpenzimeve per mbrojtjen ne vitin 2018. Presidenti deklaroi se synimi i tij primar eshte rigjallërimi i ekonomisë, përmes krijimit te me shume vendeve te punës per amerikanet. I pyetur sesi synon ta beje këtë, Trump theksoi se largimi i nje pjese te emigranteve te paligjshëm do te krijoje me shume hapësira per qytetaret amerikane. Ndërkohe, ish-presidenti Xhorxh W. Bush, ne nje interviste per Fox News, ka deklaruar se nje muaj është shume pak per te gjykuar punën e Trump. Presidentit i duhet dhene kohe dhe besim per te realizuar programin e tij, theksoi republikani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *