Kryeministri Edi Rama ka bërë me dije se cilat janë ata që do të përfitojnë ndihmë nga qeveria për të përballuar krizën në vend.

 

Rama theksoi se ata që do të përfitojnë nga kjo paketë janë pensionistët që jetojnë vetëm, personat me aftësi të kufizuara, dhe të gjitha familjet që janë në skemën e ndihmës ekonomike.

 

13.6 mld dollarë për të indeksuar pensionet, përfitojnë 637. 542 pensionistë

-434 mijë përfitues, ne do të kompensojmë me lek në dorë rritjen e çmimeve të shportës që është 7%, qeveria do japë 30 mijë lekë të vjetra për 3 muaj rresht si kompensim për rritjen e çmime të shportës. Përfitojnë pensionistët e invaliditetit, që jetojnë vetëm, personat e aftësi të kufizuar të verbër, tetraplegjik dhe paraplegjik dhe familjet e skemës së ndihmës ekonomike.

-Mbështetja për fermerët: 1.4 mld lekë, ose 14 mln dollarë me një shtesë plus 5 mln dollarë që do derdhet menjëherë.

-Shqiptarët që përdorin linjat urbane, qytetase dhe ndërqytetase, duke derdhur 500 mln lekë për të paguar diferencën e çmimit të biletës që asnjë udhëtar mos të preket nga rritja e çmimit të biletës.

– Dy muaj përpara, ligji për zerimin e taksës mbi pagën deri në 400 mijë lekë, përgjysmimi taksës për pagat deri në 500 mijë lekë

-Në prill paga minimale 320 mijë lekë të vjetra

– 20 mld lekë të tjera, financimin e mburojës së çmimit të energjisë që të vazhdojë familjet dhe bizneset e vogla të paguajnë energjinë elektrike sikur s’ka ndodh asgjë. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *