Nga shkolla “4 Dëshmorët”, ku nisi sot vaksinimi i mësuesve, kryeministri Edi Rama deklaroi se injektimi i dozave të para do të fillojë për të gjithë mësuesit në Shqipëri, duke filluar nga dita e hënë.

Kreu i qeverisë tregoi se pas disa ditësh do të mbërrijë një sasi e madhe vaksinash në vend.

“Kemi nisur vaksinimin e mësuesve do të shtrihet ditën e hënë në të gjithë Shqipërisë, sipas njësive administrative dhe me shkolla që do të shërbejnë si njësi vaksinimi. Ka orare dhe do të vijnë të bëjnë vaksina. Është një hap i madh para dhe në ditët në vijim do të kemi një lajm shumë të mirë për të ardhur më shumë vaksina. Do të arrijmë që të kryejmë vaksinim intensiv, do të vaksinojmë pensionistët”,  tha Rama.

Kryeministri qartësoi se sasia prej 38 mijë e 400 doza që ka marrë Shqipëria ka ardhur nga Suedia dhe se është një seri e sigurt.

“Sasia që morëm ne dje ka ardhur nga Suedia. E mendoni dot ju që Suedia ta lejonte një gjë të tillë? Sot kam parë një prononcim të drejtorit në Itali, thotë që bëhet fjalë për një seri të veçantë. Ne kemi një seri tjetër. Anglia vazhdon vaksinimin me AstraZeneca. Nuk ka shans që të jetë një injeksion që të shkaktojë komplikime me shëndetin. Nuk ka asnjë problem. Është një vaksinë që vazhdon dhe qarkullon.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published.