Deputeti i opozites parlamentare Ligoraq Karamelo,komenton vendimin e gjykates per ish ministrin Tahiri.

 

Sipas tij,vendimi për Tahirin inkurajues,por aspak ndeshkues.

 

Ne ishim pergatitur qe mali te lindte dicka,por mali lindi nje mi. Ky do te jete fillimi i nje procesi te gjate dhe te veshtire,por mbi te gjitha nje procesi qe duhet te na inkurajoje,jo te na zhgenjeje.Ne vendini,ka mosperputhje mes akuzave te ngritura nga Prokuroria, disa prej te cilave te prekshme dhe te dukshme dhe konkluzionit te  gjykates.

 

Karamelo shton se vendimi per Tahirin, ishte zhgenjyes per opinionin e gjere.

 

Nuk mund te veprohet në këtë menyre,duke pergatitur opinionin per nje sere akuzash dhe nga ana tjeter te mos marre ndeshkimin qe meriton.

 

Karamelo ka apeluar klasen politike per realizimin e reformes zgjedhore. Ai ka ftuar edhe opoziten joparalamentare per tu bere pjese e procesit.

 

 

Reforma zgjedhore e domosdoshme per integrimin europian te vendit. Nuk ka integrim pa ndryshuar sistemin zgjedhor,pa demokratizuar partite politike pa depolitizuar procesin e numerimit dhe votimit dhe pa cuar voten e popullit aty ku eshte vullmeti i tij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *