Subscribe

Teksa në Francë ka nisur një fushatë kundër muslimanëve nisur nga vrasja e mësuesit Samuel Paty e më tej vendimi i Macron për të luftuar radikalizmin dhe separatizmin islam, gazetarja dhe shkrimtarja e njohur, Klara Buda shprehet në Spotlight se muslimanët në Francë kanë të drejta të jashtëzakonshme.

I përfshirë në debat, Ilir Kulla, ekspert për Çështjet e Sigurisë kundërshton duke pohuar se muslimanët janë qytetarë francezë si të tjerët dhe kanë po të njëjtat të drejta.

Buda: Muslimanët kanë të drejta të jashtëzakonshme në Francë.

Kulla: Nuk kanë të drejta! Muslimanët janë qytetarë francezë si të tjerët. Besimi është ccështje personale.

Buda: Po, sigurisht kanë të drejtat e kultit.

Kulla: Janë bashkeemetues të shtetit francez dhe kanë të njëjtat të drejta që kanë të tjerët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *