Mjeku  infeksionist, Tritan Kalo këshillon qytetarët shqiptarë se hapja grudale e vendit shton rrezikun e kontaktit me personat ende të infektuar asimptomatik me koronaviruës, e për këtë arsye ai bën thirrje që të tregojnë kujdes maksimal.

Edhe pse hapja e vendit është e domosdoshme pasi vë në lëvizje ekonominë dhe përmirëson gjendjen mendore dhe financiare të çdo individi, Kalo kërkon që qytetarët të zbatojnë këshillat e mjekëve, pasi vetëm kështu mund të luftohet dhe zhduket COVID-19.

“HAPJA e domosdoshme dhe graduale e vendit, rigjallëron si mëndjet edhe energjitë tuaja fizike, i jep oksigjenim ekonomisë, ul papunësinë si dhe përmirson gjëndjen financiare të gjithkujt, POR kjo hapje shton edhe rrezikun e kontaktit me personat ende të infektuar asimptomatik me Sars-Cov2/Covid-19….KUJDES dhe vetëm KUJDES…Vijoni të respektoni veten dhe ata që gjallërojnë rreth jush…. Zbatoni pa asnjë hezitim këshillat tona….JETA do vijojë por në kushtet kur jo gjithshka mundet të jetë si më parë…..Ju lutem….MOS u shqetsoni apo brengosuni aspak për faktin se vëreni në TV, shtypin e shkruar apo në rrjetet shoqërore dukurinë se: MIRË që Covid-19 po “ngordh” pak-nga pak, POR ç’dreqin kanë këta gjithollogët analistë, që NUKU po na lënë rehat???…JETA e gjithkujt ndaj është e bukur të jetohet e përballesh me vështirësitë e saj, sepse ajo është mjaft e variueshme dhe në të përjetohen si gëzimet po ashtu edhe brengosjet që e përditëshmja i ofron asaj…Me MIRËKUPTIM dhe me MIRËBESIM reciprok, ne me siguri do ja dalim të fitojmë ndaj sfidës COVID-19!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *