Italia mund të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme deri në tetor.

Kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte deklaroi se ky vendim vjen për shkak sepse virusi vazhdon të evoluojë dhe nuk e ka ndryshuar rrjedhën e tij.

Sipas tij, nuk do të ishtë në në përputhje me rrethanat, pezullimi i një mase të tillë, të cilën e konsideron të nevojshme.

Gjendja e jashtëzakonshme mundëson që qeveria qendrore dhe qeveritë rajonale të izolojnë zonat, në rast shpërthimesht të mëdha të rasteve me koronavirus.

Javët e fundit, numri i viktimave dhe rasteve të reja me koronavirus është ulur ndjeshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *