Gabriel Esobar i dërguari SHBA për Ballkanin Perëndimor ka komentuar për herë të parë çështjen McGonigal.

 

Escobar në një komunikim me gazetarët ka thënë se marrëdhënia Shqipëri- SHBA nuk është dëmtuar aspak prej çeshtjes McGonigal pasi kjo mbetet për tu hetuar nga FBI, madje ka shtuar se Shqipëria ka ndihmuar shumë gjatë Këshillit të sigurimit .

 

Shqipëria  është aleate e NATOS  dhe pjesë e këshillit të sigurimit, çështja MC Gonigal, nuk e ka dëmtuar aspak marrëdhënien tonë të mirë me Shqipërinë. Shqipëria na ka ndihmuar shumë përgjatë Këshillit të sigurimit. Megjithatë nuk dua të komentoj shumë McGonigal pasi është çështje që i takon FBI.  DASH nuk është pjesë e atyre hetimeve”, tha Escobar, në një bashkëbisedim virtual me gazetarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *