Subscribe

Ditmir Bushati e hoqi kostumin e diplomatit, kur foli për marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Serbisë dhe te ardhmen e tyre. Ai nuk kurseu kritikat për homologun Ivica Dacic dhe deklaratat provokative ndaj shqiptareve.

 

Duke folur për procesin e pajtimit mes dy vendeve, Bushati kritikoi serish Beogradin duke thënë se nuk duhet ringjallur retorika e dhunës.

 

Duke u ndalur te qasja neutrale e Serbisë ndaj NATO dhe BE, Bushati thumboi presidentin Vuçiç për vizitën e tij ne Rusi.

 

Por pavarësisht te gjitha ndasive qe mund te kenë serbet dhe shqiptaret, Ministri Bushati u shpreh optimist se marrëdhëniet do te shkojnë drejt normalizimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *