Qeveria britanike do të kushtëzojë hyrjen në klubet e natës dhe ambiente të tjera të mbyllura me një pasaportë vaksinimi.

 

Diçka e tillë u konfirmua nga ministri i Shëndetësisë, Ntantchim Zachaoui, që tha se masa do të hyjë në fuqi në fund të muajit, dhe deri atëherë të gjithë qytetarët mbi 18 vjeç do të kenë marrë dozën e dytë të vaksinës.

 

Vendimi ka ngjallur kritika si nga pronarët e lokaleve të mëdha, ashtu edhe nga disa deputetë. Por ministri i Shëndetësisë mbrojti vendimin, duke deklaruar se kjo gjë bëhet që ekonomia të mbetet e hapur dhe të mos rikthehen masat kufizuese.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *