Futbolli zakonisht është dhe sporti më i preferuar, por një tjetër sport që e ka ngritur flamurin shqiptar në lartësira të papara është peshëngritja.

 

Një sport që ka mbijetuar dhe ka dhënë rezultate dhe në kushte shumë të vështira të Shqipërisë, një sport që është njollosur herë pas here një sëmundje ajo e dopinut.

 

Briken Calja 28 vjeç, është shpallur  kampion Evrope, ai është shpallur kampion i trefishtë në Bukuresht duke valvitur Flamurin shqiptar në mars të 2018-ës.

 

Në fjalën e tij  në Real Story, Calja është shpehur se akuzat e dopingut nuk është një sëmundje vetëm e sportit shqiptar, por e çdo lloj federate botërore veçanërisht tek peshngritja.

 

“Kushtet e stervitjes i kam mundesuar personalisht. Nuk ka pasur asnje ndihme nga ana e shtetit. Duhet te investohet  tek sporti, sepse jane ambasadoret me te  mire te vendit. Ne kemi shkuar ne kampionate pa fizioterapiste. Eshte nje alarm qe duhet te ngrihet  per autoritetet. Jane detaje qe  shteti duhet ti kete ne fokus. Anti-dopingu ne Shqiperi eshte nje skandal. Sportistet duhet te jene te kujdesshem, por ne fakt eshte detyre e Komitetit.”

 

Gjithashtu kampioni i Evropës në peshngritje ka theksuar se anti-dopingu në Shqipëri është një skandal. Sipas tij sportistët duhet të bëjnë kujdes edhe pse nuk është detyrë e tyre, por është detyrë e Komitetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *