Qyteti i San Paolo, në Brazil është futur në gjendje alarmi për shkak të virusit të etheve tropikale.

 

Mediat lokale, raportojnë se numri I të infektuarve nga ky virus ka kapur shifrat 100% dhe në dy muajt e fundit janë regjistruar 29 viktima.

 

Sipas autoriteteve shëndetësore, numri personave të goditur nga epidemia përgjatë 2019 është 36.761 ndërsa po shtohet gjithnjë e më shumë.

 

Virusi I etheve tropikale shkaktohet nga mushkonjat ndërsa simptomat e para që shfaqen janë të ngjashme me gripin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *