Bilanc tragjik nga Gaza. Ministria e Shëndetësisë e dretjuar nga Hamasi thotë se 15523 persona janë vrarë në Gaza që nga fillimi i luftës.

 

Në një konferencë shtypi, Dr Ashraf Al-Qudra tha se 41,316 palestinezë janë plagosur gjithashtu që nga 7 tetori.

 

Nga ana tjetër, forcat izraelite po shtyjnë drejt Gazës jugore, rreth Khan Younis. Kjo u raportua nga radio e ushtrisë izraelite, e cila në mënyrë efektive konfirmon se ushtria izraelite kishte nisur operacionet tokësore në Gazën jugore në veri të Khan Younis.

 

Objektivi që ata duan të arrijnë, që është shkatërrimi i Hamasit, do të thotë se ata duhet të shkojnë në Gazën jugore.

 

Por ka disa shqetësime, veçanërisht në disa komente shumë të forta nga Sekretari i Mbrojtjes i SHBA-së, Lloyd Austen, që sugjerojnë se Izraeli mund të arrijë një fitore taktike, por një humbje strategjike, nëse ata vazhdojnë të vrasin civilë me ritmin që kanë bërë më parë.

 

Sugjerimi se  ata mund t’i shtyjnë njerëzit në krahët dhe mendësinë e armiqve izraelitë, është shumë i fuqishëm që vjen nga aleati i Izraelit.

 

IDF i tha BBC-së se nuk ishte në gjendje të konfirmonte apo të shtjellonte raportet në këtë moment./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *