Ministri i ri i tregtisë japoneze ka dhënë dorëheqjen, pasi u akuzua për shkelje të ligjit të zgjedhjeve.

 

Raportet e mediave thanë që Isshu Sugawara u dha përbërësve të tij në Tokio pjepër të shtrenjtë, portokall dhe pelte mbretërore.

 

Ai gjithashtu thuhet se ka ofruar “para ngushëllimi” prej 20,000 jenesh japoneze (185 dollarë £ 145) familjes së një përkrahësi.

 

Ligji zgjedhor i Japonisë ndalon politikanët të dërgojnë dhurime për votuesit në zonën e tyre elektorale.

 

Pretendimet u shfaqën së pari në revistën javore Shukan Bunshun, e cila thoshte se sekretari I Sugawara kishte ofruar rreth 20,000 jen familjes së një mbështetësi që kishte ndërruar jetë.

 

Revista gjithashtu publikoi edhe listat e dhuratave që ishin dërguar nga zyra e tij, duke përfshirë edhe roden e codit dhe portokallet, si dhe letrat e falënderimeve që gjoja i merrte nga marrësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *