Foshnjat shpesh gjatë natës nuk flënë gjumë dhe ky shtë një shqetësim i madh sidomos për prindërit. Të gjithë dëshirojmë që gjatë natës fëmija të jetë i qetë dhe në gjumë por ndodh që jo në të gjithë rastet të jetë kështu.

 

 

Sidoqoftë, nëse bebja është duke ju zgjuar nga gjumi vazhdimisht me të qara, atëherë kjo mund të jetë shenjë e mirë të paktën sipas shkencëtarëve. Gjithahstu studimet e shumta nga Universiteti i Bristolit, bebet të cilat nuk flenë tërë natën janë më të mençura sesa ato të cilat flenë deri në mëngjes.

 

Këtë gjë e ka deklaruar profesori Peter Fleming, i cili në universitet punon në çështjen e shëndetit të bebeve dhe zhvillimit psikologjik. Ai ka sugjeruar se bebet nuk janë të dizajnuara për të fjetur për periudha të gjata. Sipas tij nuk është gjë e mirë për beben ta bëjnë këtë dhe nuk ka ndonjë dëshmi që thotë se ato përfitojnë në rast se flenë më gjatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *