Këtë të mërkurë, delegacionet e Kosovës dhe të Serbisë do të takohen në Bruksel për të diskutuar situatën e tensionuar në dy pikat kufitare, pas vendimit për reciprocitetin e targave.

 

Edhe pse në fillim ishte raportuar që në takim do të jetë i pranishëm edhe përfaqësuesi i Shteteve të Bashkuara, Gabriel Escobar, kjo deklaratë është mohuar nga bashkimi evropian.

 

Sipas mediave kosovare, be ka bërë të ditur se takimi vjen si pasojë e përpjekjeve diplomatike, që kanë pasur zyrtarët e unionit për ulje të tensioneve në veri të Kosovës.

 

“Dialogu ka tre pjesëmarrës Kosovën, Serbinë dhe BE. Të gjithë të tjerët do e përkrahin vetëm nga jashtë”, raportohet të ketë thënë zëdhënësi, Peter Stano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *