Subscribe

Bashkimi Europian i ka dhuruar Shqiperise 4 milione euro, qe perbejne pjesen e pare te fondit prej rreth 50 milione euro me te cilat Brukseli do ti vije ne ndihme vendit tone per tu perballuar me situaten e veshtire te krijuar si pasoje e koronavirusit.

 

Marreveshja per 4 milione eurot qe jane te destinuara per pajisje per shendetesine eshte nenshkruar ne nje ceremoni online mes ambasadorit Luigi Soreca, Shef i Delegacionit të BE-së dhe Brian J. Williams, Koordinator i Përhershëm i OKB-së

 

Diplomati i BE sqaroi se per cfare do te sherbeje ky fond.

 

LUIGI SORECA

SHEF I DELEGACIONIT TË BE-së

“Kjo kontrate do te beje te mundur marrjen ne menyre te shpejte te pajisjeve te specializuara mjekesore dhe mjeteve per parandalimin dhe trajtimin e pandemise covid 19. Mes pajisjeve te financuara nga bashkimi europian jane; skanere, ventilatore, ambulanca te pajisura me te gjitha mjetet e nevojshme per te shpetuar jete, po ashtu do te kete makineri dixhitale si dhe disa pajisje qe jane fjala e fundit e shkences. Keto pajisje jane identifikuar si te domosdoshme nga ministria e shendetesise dhe organizata boterore e shendetesise. Be do te siguroje edhe shtreter per njesite reanimatore, pajisje mbotjese per te gjithe personelin shendetesor.”

 

 

OGERTA MANASTIRLIU

MINISTRE E SHENDETESISE

“Përmes kësaj mbështetje, ne do të jemi në gjendje të mobilizojmë më shumë burime në luftën kundër COVID-19, në mbështetje të sistemit shëndetësor jo vetëm për sot, por edhe për nesër. “

 

Kjo marreveshje parashikon vetem pjesen e pare te ndihmes qe Brukseli do ti jape Shqiperise  pasi komisioni ka parashikuar nje shume prej 46.7 milionë euro për të mbështetur rimëkëmbjen sociale dhe ekonomike të vendit tone

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *