Britania  e madhe dhe Bashkimi Evropian nuk kane arritur ende një dakordësi për marrëveshjen tregëtare.Kryenegociatori i BE, Michel barnier , pas nje vizite në Londër për gjashtë ditë pranoi veshtiresitë e kompromisit me homologun e tij në Mbretërinë e Bashkuar, David Frost  për të hartuar një pakt tregetar.

 

“Pas një jave negociatash intensive në Londër arritem ne eprfundimin se kushtet për një marrëveshje nuk janë përmbushur, për këtë arsye ne vendosëm të bëjmë një pauzë.”

 

Nderkohe kryeministri Boris Johnson dhe Presidentja e Komisionit Evropian Ursula Von Der Leyen do të takohen këtë të shtunë  për të gjetur një zgjidhje për  ngërçin e marrëveshjes pas Brexit.

 

Kanë mbetur edhe pak ditë derisa Britania madhe të largohet perfundimisht nga bashkimi europian. Bisedimet per marreveshjen tregetare kane ngecur ne tre pika: të drejtat e peshkimit, rregullat për subvencionet shtetërore për biznesin si dhe rregullat për ruajtjen e çdo marrëveshjeje et meparshme.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *