Bashkia Shkodër, në kuadër të Ditës Botërore të Turizmit në bashkëpunim me Shkollën e Mesme Profesionale “Hamdi Bushati”, degën Hoteleri Turizëm dhe Drejtorinë e Monumenteve të Kulturës Kombëtare Shkodër organizuan një udhëtim një ditor për nxënësit e kësaj Shkolle.

 

Në kuadër të kësaj dite janë zhvilluar gjithashtu Panairi me Produkte i Territorit të Njësisë Dajç. Me këtë rast, nxënësit e shkollës patën rast të njihen me produktet dhe burimet e pasura të zonës së Dajçit dhe rrethinave të saj.

 

Më pas nxënësit, të udhëhequr edhe nga mësuesit e tyre kujdestarë u drejtuan tek Kisha e Shirqit, monument i rëndësishëm i trashëgimisë kulturore të zonës.

 

Aty, historian dhe arkeologu i Drejtorisë së Monumenteve të Kulturës, Z. Helidon Sokoli, prezantoi për nxënësit, vlerat historike dhe trashëgiminë e pasur të zonës së Dajçit.

 

Veçanërisht ai u ndal te historia e Kishës së Shirqit, vlerat e saj arkitektonike, historike dhe shpirtërore.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *