Lideri i opozitës, Basha reagoi ashpër ndaj vendimit të prokurorisë së krimeve të rënda dhe asaj të përgjithshme për të transferuar dosjen e përgjimeve 184 në Dibër.

 

Në një dalje për mediat pas takimit me ambasadorin e ri gjerman në selinë e PD, Basha kërkoi ndjekje penale për Arta Markun dhe Donika Prelën, të cilati i quajti Katicat e Shqipërisë, duke iu referuar prokurores speciale në Maqedoninë e Veriut të arrestuar për korrupsion.

 

 

LULZIM BASHA

 

KRYETAR I PD

 

 

Katicat e rames ne prokurori po i con drejt veteflijimit sepse me veprimet e tyre bejne shperdorim detyre. Ata duan te shuajne hetimin per grupin e strukturuar kriminal qe perfshijne ministrat depytetet dhe oficeret e policise. Duhet te ndiqet penalisht Arta Marku dhe Donika Prela. Ato e meritojne te quhen tani Katicat e Shqiperise.

 

 

 

Për Bashën, Edi Rama është përgjegjësi kryesor i kandidimit të personave me precedentë penale, edhe pse ka qenë në dijeni të këtyre fakteve.

 

Nje tjeter rast eshte sjelle ne vemendje , si ai i Agim Kajmakut. Edi Rama ka qenë ne dijeni. Si Pjetri edhe Kajmaku ka mohuar deniminne greqi. Fakti eshte se ai ka qene me precedente penale në Greqi. Edhe pse Rama ishte në dijeni, ai e kandidoi kajmakun në shkelje të ligjit.

 

Gjidhja e kësaj krize komplekse sipas Bashës kalon vetëm nga largimi i Edi Ramës.  Por opozita nuk do të mjafton vetëm me aksionin kundër qeverisë. Së shpejti PD dhe aleatët do të paraqesin një planin kombëtar për Shqipërinë.

 

 

Jemi në një moment delikat. Opozita në javët në vijim do të shpalosin një platformë masash për shqipërinë si Europa, si një ofertë kombëtare, polan kombëtar për të mos humbur kohë të cmuar për të mos mbyllur dyert e Shqipërisë në Europe e po ashtu dhe ekonominë.

 

 

Kjo platformë tha Basha do të do parashikojë disa masa të forta dhe do të shqyrtohet përmes dialogut të hapur me të gjitha grupet e interesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *