Deputeti i PS, Erion Braçe ka dale krah banorëve të Lushnjës dhe Divjakës të cilët protestuan mëngjesin e sotëm për heqjen e barrierave të vendosura tek ‘Pushimi i Shoferit’

Sipas Braçes, kjo është një lehtësi për shtetin, por jo për qytetarët sepse u shtohet kostoja e transportit dhe pas pandemisë së COVID çdo gjë rëndon më shumë në xhepat e tyre.

Braçe propozon që të ndërtohet një nyje e re me nënkalime në çdo drejtim dhe rrugët dytësore janë zgjidhje për njerëzit.

Degjoni ndonjehere! Pushimi i shoferit eshte nyje historike (prej 40-50 vitesh minimumi)
Mbyllja dje, ja ben te lehte shtetit, por jo qytetarit! Prej kur lindi, shteti funksional pati si qellim tua bente jeten te lehte qytetareve; madje qytetaret paguajne per kete. Por dje jo; Dje shtetit, policia ja beri te lehte vetes te menaxhoj trafikun ne autostraden Lushnje-Fier dhe, te veshtire e me kosto shtese popullit, popullit te bujqesise;

Behet fjale per bashkine Divjakë e Lushnje, njesite Divjake, Gradishte, Remas, Libofshe, Kolonje, Bubullime, Krutje, Allkaj, Fier Shegan; fshatrat Xeng, Mize, Zharnec, Kryekuq, Kamenice, Gur, Mucias, Remas, Karavasta, Bedat, Adriatik, Babunje, Korie, Gungas, Gradishte, Mehalle, Spolat, Mertish, Ferras, Kemishtaj, Senez, Sopez, Goricaj ne njeren ane; Lumth, Gore, Shakuj, Rrapez, Kolonje, Ardenice, Halilaj, Bubullime, Gjonas, Imshte, Eskaj, Kamcisht, Pirre, Bishqethem, Krutje e Poshtme, Krutje e Siperme, Zhym, Lifaj, Fier i Ri, Gjaze, Ngurrez, Rrupaj, Toshkez, Zhelizhan, Mazhaj, Allkaj, Bicakaj, Lifaj i Ri, Delisufaj, Cukas, Fier Shegan, Drenovice, Samatice etj ne anen tjeter.

Vetem nga bllokimi i pushimit te shoferit, bujqve prodhues, grumbulluesve, perpunuesve, furnitoreve, por edhe qytetareve xhanem, per pune e per nevoja te tyre ju shtohen:
5.4 km nese kthehen ne Saver, 3.8 km nese arrijne te hyjne ne nenkalimin e Shakuj (kamionet jo njehere), 9.2 km nje here, 18.4 dy here ne dite. E para eshte koha qe iken-ne pandemi e bujqesi koha eshte jetike; e dyta eshte kostoja qe shtohet-me cmime te rritura, kostoja shtese rendon.

Tani; problemi eshte rruga, ndertuar ne 2007-ten nga nje kokebosh, gabim dhe e rrezikshme!
Me mbikalime lene ne ajer dhe pa rruge dytesore. Por pas 14 vitesh Kokeboshi nuk eshte shfajesim dhe bllokimi nuk eshte zgjidhje;
Nje nyje e re me nenkalime ne cdo drejtim dhe rruget dytesore jane zgjidhja per njerezit. Deri atehere hapja e nyjes nen masa te reja sigurie, horizontale e vertikale duhet te ndodhe.

I jam mirenjohes ministres se Infrastruktures qe po merret me zgjidhjen.Jam i zhgenjyer me policine, menyren e te menduarit ku urdheri tejkalon arsyen, bere te lehte per vete e me kosto per qytetarin.’- shkruan Braçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *